Klozet Sifonu Nasıl Değiştirilir?

Klozet Sifonu Nasıl Değiştirilir?

Klozet sifonu nasıl değiştirilir, bu konu ile ilgili bilgi almak ve klozet sifon tamiri hakkında destek talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

Klozet sifonu, çeşitli teknik sorunlardan ötürü kullanılamaz hale geldiğinde evde ciddi bir sorun teşkil eder. Çeşitli teknikler kullanılarak, klozet sifonunun değişimi yapılabileceği gibi, bu sorundan kurtulmanız mümkündür. Klozet sifonunun değişim sürecini özetledik.

Sifon tamiri yapmanın yolu

Sifon rezervuarı içinde, bir boşaltım bir de doldurma haznesi bulunur. Sifonun kapağını kaldırdığınızda su doldurmaya yarayan hazne aralıksız çalışıyorsa, bu durumda yalnızca doldurmaya yarayan şamandıra değiştirilebilir. Doldurma haznesinin su kesmesine rağmen boşaltma haznesi su tutmuyorsa, bu kısımda bir tamir yeterli olacaktır. Temel olarak sifon içerisinde doldurma ve boşaltma haznelerinden oluşan iki kısımda bir problem varsa, yalnızca problemli kısımda bir parça değişimi sifonun tamiri için yeterli olacaktır.

Rezervuar iç takım nasıl seçilir?

Sifonda, eğer rezervuar iç takım olarak bilinen şamandıra almanız gerekiyorsa, kaliteli bir seçim yapmalısınız. Rezervuar iç takım değişimi, klozet sifonu değişim sürecinde en önemli parçalardan biridir. Rezervuar iç takımını,problem çıkarmayan kaliteli bir marka ile aldıktan sonra değişimini yapmalısınız.

Şamandıra değişimi nasıl yapılır?

  • Sifon çekilir ve boşaltılır, bunun ardından sifona giden musluklar kesilir ve kapak yerinden çıkartılır.

  • Sifonun ara musluklara giden borularının bağlantıları sökülür

  • İşlem esnasında su taşma ihtimaline karşı havlular çevreye yerleştirilir

  • Doldurma mekanizması, alttaki vidaları çıkarılarak sökülür

  • Boşaltma mekanizmasının sökümü için plastik vidalar çıkarılır

  • Montaj esnasında ilk olarak iç takım parçaları monte edilir

  • Bu işlemin ardından doldurma kısmının montajı yapılır. Conta, pul ve vidalar titiz bir şekilde yerleştirilir

  • Sabitleme vidaları takılır ve hortumların içinde kalan bir conta olmamasına dikkat edilerek, anahtarla tüm takımın vidaları sıkılır.

  • Son olarak ise, kapanan musluklar açılır ve sifona su doldurulur. Sifon çekildiğinde herhangi bir damlama ya da sızdırma olmaması gerekmektedir.

Eğer herhangi bir damlama ya da sızdırma yoksa, sifon değişimini başarı ile yapmış olursunuz. Ancak vida ya da somun kaynaklı bir sızdırma varsa, o kısımlar tespit edilerek tekrardan monte edilmelidir. Bu işlem öncesinde sifon yeniden boşaltılmalı, aynı adımlar izlenmelidir. Sorun, çözemeyeceğiniz ölçüde büyükse su tesisat ustalarından yardım alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Kırmadan Tıkanıklık Açma Teknikleri
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tesisatçı
Ali Fuat Başgil Caddesi Su Tesisatçısı – 0532 384 77 07
Tesisatçı
Emekyemez Su Tesisatçısı – 0532 384 77 07
Tesisatçı
Ragıp Tüzün Tesisatçı – 0532 384 77 07
Tesisatçı
Yavuz Sinan Su Tesisatçısı – 0532 384 77 07
Tesisatçı
Kızılhisar Tesisatçı – 0532 384 77 07
Tesisatçı
Çamlıtepe Tesisatçı – 0532 384 77 07

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tesisatçı | © 2020 | - Acil Tesisatçı - İstanbul Tesisatçı - Klozet Tamiri Tesisatçı - Su Kaçak Tespiti - Su Kaçak Tespiti - Su Tesisatçı - Su Tesisat Hizmetleri - Tıkanıklık Açma - Yeni Tesisat Hizmetleri