Sulu Yerden Isıtma Sistemi Nedir ve Avantajları Nelerdir
Sulu Yerden Isıtma Sistemi Nedir ve Avantajları Nelerdir
Sulu yerden ısıtma sistemi avantajları ve yerden ısıtma sisteminin işlevi ile ilgili teknik destek almak ve yerden ısıtma uygulaması yaptırmak için bizi arayabilirsiniz.
Bir sulu yerden ısıtma sistemi kış mevsiminde zeminleri ısıtmanın harika bir yolu olabilir ve çoğu döşeme türünün altına tam olur. Ancak elektrikli yerden ısıtma ile karşılaştırıldığında zaman su sistemlerinin kurulumu daha karmaşıktır ve satın alınması çok daha pahalı olacaktır.
Şimdi kısaca sulu yerden ısıtma nasıl çalışır ona bakalım. Suyun baş rolünde oynadığı yerden ısıtma sistemiyle, kazana bağlı bir dizi boru, özellikle radyatörlere benzer şekilde, odayı ısıtmak için zeminde ılık su dolaştırılması işlemi gerçekleştirilir. Alternatif olarak yere döşenen su borularını güneş enerji panelleri aracılığı ile su ısıtma sistemine, rüzgar enerji paneline veya toprak kaynaklı elde edilen enerji paneli ile ısı pompasına bağlayabilirsiniz. Borular merkezi bir panel (aslında tüm boruların birlikte çalışmasını sağlayan merkezi bir sistem kastedilmiştir) kullanılarak ısı kaynağına bağlanmaktadır. Sistem ne kadar büyükse o kadar fazla boruya ihtiyaç duyulacaktır. Ve dolayısıyla merkezi panel o kadar karmaşık olacaktır. Ayrıca sistem sıcaklığını ayarlayabilmek için bir termostata (yada birden fazla oda varsa termostatlara) takılması gerekecektir. Sulu yerden ısıtma tipik olarak radyatörlerden daha düşük su sıcaklığında işlem görmektedir.
Genellikle 27 ° C ile 31 ° C arasında sıcaklığa sahiptir. Son sıcaklık kaplanan döşeme sonrasında kesinlik kazanacaktır. Isının zeminden geçmesi zor olursa altından akan suyun da çok daha sıcak olması gerekmektedir. Sistem şap içine monte edilirse (sistemi yerinde sabit tutmak ve yüzeyi düz bir hale getirmek için kullanılır) suyun sıcaklığının olduğundan daha yüksek olması gerekebilir. Lakin bu yine zeminin türüne ve şapın kalınlığına bağlı olacaktır. Çoğu sulu yerden ısıtma sistemi su sıcaklığını istenen ayara düşürebilen bir kontrol yada karıştırıcı vana ile birlikte kurulması daha uygun olacaktır.
İşinde uzman biri sisteme hakim olduğundan ve her odanın tasarımını ve yerleşim planını tamamlamasının ardından kombinizi kontrol eder. Borular genellikle sabitleme klipsleri kullanılarak döşenmektedir ve sabitlenmesi mümkündür. Daha sonra boruların bir panele, ısıtma sistemine ve o odanın ısısını kontrol etmek için bir termostata bağlanması gerekmektedir. Her zaman sistemi bu noktada kontrol etmesi gereken usta bir tesisatçı veya elektrikçi olmalıdır. Boruları yerine sabitlemek, sistemi yalıtmak ve zemini düz hale getirmek için üzerine yalıtım şapı (genellikle çimento ve kumdan yapılmış bir malzeme ile) yatırılır. Bazı montajcılar bu yolu tercih etmez ve maalesef bir inşaatçı tarafından ayrı ayrı bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekebilir. Kurulum şirketinden yardım almanız tavsiye edilir.