Klozet Sifonu Tamiri Nasıl Yapılır?
- Klozet Sifonu Tamiri Nasıl Yapılır?
- Klozetlerde arızalar neden meydana gelir?
- Sifon tamiri yapmak
- Rezervuar değişimi nasıl yapılır?
Klozet Sifonu Tamiri Nasıl Yapılır?
Klozet sifonu tamiri nasıl yapılır bu konuda profesyonel destek almak ve klozet tamiri konusunda bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Klozet sifonları, herhangi bir hasar aldığında ya da sızdırmaya yol açan bir problem ile karşılaşılması durumunda ciddi sorunlar yaratabilir. Bu da, klozeti kullanmamanıza yol açabilir. Klozet sifonu tamiri, ciddi ölçüde ise bir usta çağırma suretiyle sorunu çözebilirsiniz. Ancak normal hasarlarda, ev şartlarında bulunduracağınız temel malzemelerle siz de klozet sifonunuzu tamir edebilirsiniz. Basit bir çalışma mantığına sahip olan sifon, doldurma ve boşaltma sistemlerinden oluşur. Rezervuar iç takım, yani halk arasında sifon olarak bilinen kısımdaki bağlantı sorunlar, damlama ya da sızmaya neden olabilir. Klozet sifonunun tamir sürecini adım adım anlattık.
Klozetlerde arızalar neden meydana gelir?
Klozet arızaları, genellikle sifonun mekanizmalarını bir araya getiren contaların eskimesi nedeniyle ya da kalitesiz malzemenin aşırı kullanıma dayanamaması nedeniyle yaşanır. Hemen hemen her evde görülebilen bu duruma müdahale edilmezse, klozetin içine sürekli akan su, ciddi bir su israfına ve dolayısı ile su faturasının artmasına neden olur. Ufak bir sızıntıda dahi, araştırmalara göre 10 litre su heba olmaktadır.
Sifon tamiri yapmak
Sifon tamiri, temel olarak iki parçadan oluşan arızanın yerini tespit ile başlar. Doldurma ya da boşaltma sistemindeki arızanın tespitinin ardından yapmanız gereken, ilgili kısmı değiştirmektir. Bazı durumlarda ise rezervuar iç takımının tamamen değiştirilmesi tavsiye edilmektedir.
Rezervuar değişimi nasıl yapılır?
-
Rezervuar, yani sifon takımının değişiminde ilk etapta sifona su veren musluklar kapatılır, depo boşaltılır ve kapak çıkarılır. Bunun ardından ara musluklar ile ilgili bağlantı boruları sökülür.
-
Vidalar tamamen çılarılır ve ilk önce iç takımın parçaları birbirine monte edilir. İlgili conta ve vidalar ile iç takım monte edildikten sonra iç takım sabitlenir.
-
Sonraki aşamada, içerden sabitlemeye yarayan vidalarla iç takım sabitlenir. Altta kalan plastik somunların üzerine büyük conta geçirilir ve sifon, klozetin tam üzerine gelecek şekilde oturtulur.
-
Sifon çekilir ve herhangi bir damlama olup olmadığı görülür. Eğer test başarı ile sonuçlandı ise işlem tamamdır. Ancak herhangi bir damlama varsa, ilgili contalar ve vidaların tekrar kontrol edilmesi gerekebilir. Zira su kaybı ve faturaların artışı, bu damlama ve sızıntılardan ötürü ortaya çıkar ve müdahale edilmesi gerekir.